post image

Channels

Chat follow-up E-mail

De Knowler chatsoftware heeft een nieuwe functionaliteit. Vanaf heden is het mogelijk om na afronding van een chatgesprek het script automatisch door te sturen naar de juiste afdeling/persoon. De auto-forward functie koppelt resultaatcodes aan e-mailadressen. Een chat met resultaatcode ‘lead’ kunt u nu direct doorsturen naar het e-mailadres van uw salesafdeling. Chatoperators hoeven chats dus niet meer afzonderlijk door te sturen, via de resultaatcode wordt de chat nu automatisch naar het juiste adres verzonden.

Hoe stel ik de auto-forward in?
U stelt de auto-forward functie in door naar de follow-ups pagina te gaan:

Beheer -> Chat campagnes -> kies uw website -> icoon instellingen (rechtsboven) -> follow-ups -> meer opties

Vervolgens kunt u onderaan de pagina e-mailadressen invoeren per resultaatcode: standaard, algemeen, sales, support en overig. Het is mogelijk om meerdere e-mailadressen per resultaatcode in te voeren. Dit doet u door een puntkomma en spatie tussen twee e-mailadressen te plaatsen. Voegt een chatoperator geen resultaatcode toe aan een chat en wordt het chatgesprek gesloten, dan wordt het script doorgestuurd naar het e-mailadres dat u invoert bij ‘standaard’.

Resultaatcode toevoegen
U kunt ook zelf resultaatcodes toevoegen via ‘doelen’ in de kolom rechts. Via ‘bekijk instellingen’ onder resultaatcodes maakt u nieuwe resultaatcodes aan. Hier kunt u ook aangeven of meerdere codes per chat toegevoegd mogen worden en of chatoperators een chat kunnen sluiten zonder resultaatcode toe te voegen. Heeft u bijvoorbeeld een specialist in huis die alles van een bepaald product afweet, dan kunt u een resultaatcode ‘specialist’ aan zijn of haar e-mailadres koppelen.

Hoe werkt het voor de chatoperator?
De chatoperator ziet in het chat venster ‘selecteer resultaatcode(s)’. Door op bepaalde resultaatcodes te klikken worden automatisch e-mailadressen aan het ‘opvolgen-venster’ toegevoegd. Hier kan de chatoperator ook nog handmatig extra e-mailadressen aan toevoegen indien die dit nodig acht. Ook kan er extra toelichting worden gegeven aan de tekst in het e-mail tekstvenster.

Efficiënter contact
De auto-forward functie gaat chatoperators veel tijd besparen omdat ze niet meer iedere chat handmatig hoeven door te sturen. Daarnaast wordt de chat direct naar de juiste persoon gestuurd waardoor minder snel fouten worden gemaakt.

post image

Channels

Apple releases new AI features!

See more